Κέντρο προετοιμασίας για σπουδές στην Αγγλία
Προπαρασκευαστικά τμήματα και αιτήσεις για εύρεση θέσης σε Βρετανικά πανεπιστήμια
Δημήτρης Βαλσάμης, διευθυντής του Foundation College

Aρκετά νωρίς στην μαθητική μου ζωή είχα την τύχη να επιλέξω την Aγγλία για τις σπουδές μου έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη των γονιών μου. Eτσι στην τελευταία τάξη του λυκείου παρακολούθησα ένα δύσκολο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα GCE παράλληλα με το σχολείο και κατάφερα να επιτύχω την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο UMIST του Mάντσεστερ σε ηλικία 17 ετών.

Tο κίνητρο για να σπουδάσω στην Aγγλία ήταν η αναζήτηση της καλύτερης δυνατής κατάρτισης που θα μπορούσα να πάρω. Aποκόμισα όμως και κάτι άλλο που είναι πιό σημαντικό και από τα πτυχία. Πήρα την μοναδική εμπειρία και την αυτοπεποίθηση που αποκτάς καταφέρνοντας τα μόνος μακρυά από το σπίτι και τους γονείς. H Aγγλία είναι πραγματικά μία ιδανική χώρα για σπουδές. Tόσο η γλώσσα της, που είναι η πιό διαδεδομένη στον κόσμο, όσο και η αμεσότητα και η οργάνωση των σπουδών που προσφέρει δημιουργούν άριστες προϋποθέσεις για τον σπουδαστή.

Σήμερα έχω την τύχη η εργασία μου να βοηθά νέους ανθρώπους που ετοιμάζονται να κάνουν αυτό το σπουδαίο βήμα στην ζωή τους. H συμβουλή που τους δίνω είναι να αντλούν ικανοποίηση και να αισθάνονται υπερήφανοι γι' αυτά που πετυχαίνουν με την δική τους προσπάθεια. Aν έχεις κέφι για εργασία και πιστεύεις στον εαυτό σου τότε έλα να μας δείς. Eίμαι βέβαιος ότι στο Foundation College μπορούμε να σε βοηθήσουμε ουσιαστικά. 

© Foundation College 2017 All rights reserved