Προετοιματείτε και ξεχωρίστε με GCSE

Κέντρο International GCSE στο IMS COLLEGE στην Λεωφόρο Κηφισίας στο Χαλάνδρι

Προετοιμαστείτε με τον καλύτερο τρόπο για το IB και ξεχωρίστε αποκτώντας ένα σημαντικό προσόν για τις μελλοντικές σας αιτήσεις στα πανεπιστήμια.

Τί είναι τα International GCSE?

Τα International GCSE (International General Certificate of Secondary Education) είναι εξετάσεις πιστοποίησης σχολικών γνώσεων σε συγκεκριμένα μαθήματα. Σαν παράδειγμα υπάρχει International GCSE στην Φυσική, στα Μαθηματικά, στην Αγγλική γλώσσα, στην Χημεία, στην Γεωγραφία κλπ. Στην Αγγλία τα ίδια διπλώματα είναι γνωστά σαν GCSE.

Πότε αποκτά μαθητής το International GCSE;

Συνήθως τα International GCSE αποκτώνται μετά από δύο χρόνια σχολικής παρακολούθησης στην ηλικία των 15-16 ετών. Στην Αγγλία, για παράδειγμα, οι μαθητές κάνουν 8 έως 11 ενότητες (μαθήματα) GCSE στα δύο χρόνια πριν ξεκινήσουν τα A-levels ή το ΙΒ. Τα International GCSE πιστοποιούνται μόνο με εξετάσεις. Ετσι μπορεί όποιος επιθυμεί - και όποτε επιθυμεί - να δώσει τις εξετάσεις και να αποκτήσει το (τα) International GCSE ασχέτως με την ηλικία του και ασχέτως με το αν παρακολούθησε ή όχι μαθήματα σε κάποιο σχολείο.

Γιατί τα International GCSE είναι σημαντικά για σπουδές στο εξωτερικό;

Επειδή πρόκειται για ανεξάρτητες εξετάσεις ο βαθμός του κάθε GCSE είναι πραγματικός και αντιπροσωπευτικός της ικανότητας του κάθε μαθητή στα συγκεκριμένα μαθήματα. Όταν έρθει η ώρα των αιτήσεων στα πανεπιστήμια, τα Βρετανικά πανεπιστήμια δίνουν μεγάλη σημασία στους βαθμούς των GCSE διότι πρόκειται για μία αξιόπιστη εικόνα της ικανότητας των υποψηφίων σε αντίθεση με τις προβλέψεις (predictions) που επηρεάζονται από προσωπικές εκτιμήσεις των καθηγητών και συχνά ανατρέπονται στα τελικά αποτελέσματα.
Επομένως οι μαθητές που έχουν να δείξουν υψηλούς βαθμούς στα GCSE γίνονται περισσότερο αποδεκτοί από τα καλά πανεπιστήμια διότι έχουν πιστοποιημένες επιτυχίες στο πρόσφατο ακαδημαϊκό ιστορικό τους. Αυτό είναι σημαντικό για τους μαθητες των IB διότι, σε αντίθεση με όσους κάνουν A-level, οι οποίοι έχουν αντικειμενικούς βαθμούς από την πρώτη χρονιά των A-level μέσω των εξετάσεων των AS-level, οι μαθητές του ΙΒ δεν έχουν καμία αντικειμενική πιστοποίηση των ακαδημαϊκών τους ικανοτήτων και επομένως βασίζονται μόνο στις συστάσεις των καθηγητών οι οποίες δεν αρκούν στα ανταγωνιστικά τμήματα (π.χ. ιατρικές) και στα καλά πανεπιστήμια.
Όμως το σημαντικότερο πλεονέκτημα των International GCSE είναι ότι προετοιμάζει τους μαθητές διευρύνοντας τις γνώσεις τους στα συγκεκριμένα μαθηματα, εξοικειώνοντάς τους με την Αγγλική γλώσσα και μαθαίνοντάς τους να απαντούν ερωτήσεις με κριτική σκέψη. Επειδή η ύλη των μαθημάτων των GCSE είναι συμβατή με την αντίστοιχη του Γυμνασίου ή της 1ης Λυκείου οι μαθητές των Ελληνικών σχολείων έχουν την δυνατότητα να καλύψουν τις όποιες διαφορές με φροντιστηριακό μάθημα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Καινούργιο φροντιστήριο για τα International GCSE

Στο IMS COLLEGE ξεκινάμε απογευματινά μαθήματα International GCSE τον Σεπτέμβριο 2023. Ο μαθητής διαλέγει ένα, δύο ή και περισσότερα μαθήματα τα οποία θα ολοκληρώσει μέσα σε ένα ή δύο χρόνια ανάλογα με το πόσα μαθήματα επιλέγει να κάνει και σε ποια σχολική τάξη βρίσκεται. Τα μαθήματα είναι μιάμισης ώρας, ξεκινούν στις 5:00 και απαιτούν παρακολούθηση δύο φορές την εβδομάδα για την ολοκλήρωση του κάθε μαθήματος GCSE σε ένα έτος (ή μία φορά την εβδομάδα για ολοκλήρωση σε δύο έτη). Η διδασκαλία γίνεται δια ζώσης στο διδακτήριο του IMS COLLEGE στην Λεωφόρο Κηφισίας 296 στο Χαλάνδρι αλλά και online μέσω της πλατφόρμας zoom για όσους προτιμούν να παρακολουθήσουν από το σπίτι τους. Τα μαθήματα που προσφέρουμε σε επίπεδο GCSE είναι: Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Αγγλικά

Ποιοί είμαστε και γιατί να μας εμπιστευτείτε;

To IMS COLLEGE είναι αναγνωρισμένο Κολλέγιο στον χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από το ΥΠΕΠΘ, προσφέροντας τα υψηλής ποιότητας μεταπτυχιακά προγράμματα του Business School του Strathclyde University της Σκωτίας, ενώ το Foundation College έχει περισσότερα από 35 χρόνια παρουσίας στην προπανεπιστημιακή εκπαίδευση με foundation courses και A-levels με περισσότερους από 3500 αποφοίτους οι οποίοι φοίτησαν ή φοιτούν σε πανεπιστήμια της Βρετανίας και με ξεχωριστές επιτυχίες εισαγωγής μαθητών στα κορυφαία Βρετανικά πανεπιστήμια αλλά και παγκόσμιες πρωτιές σε εξετάσεις A-level. Επιπλέον το Foundation College είναι εξεταστικό κέντρο της Pearson-Edexcel και παρέχει τις εξετάσεις των IGCSE στους μαθητές του προγράμματος οι οποίες, σημειωτέον, μπορούν να δoθούν και σε άλλα κέντρα εξετάσεων του Pearson όπως το Βρετανικό Συμβούλιο.

Περισσότερες Πληροφορίες

Καλέστε τo IMS COLLEGE στο 210-7230814 για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε ένα ραντεβού στους χώρους μας στην Λεωφόρο Κηφισίας.

What our students say

"The way the teaching was done, made me love subjects I never thought I would."


Despina Kretsi,

Management Studies, Surrey University 

International GCSE at IMS
296 Kifisias Avenue
Halandri 15232

CONTACT
Email: afroditi.feredinou@imstudies.gr
Phone: 210 7230814

    Thanks for filling out form!