Μήνυμα από Δημήτρη Βαλσάμη

Aρκετά νωρίς στην μαθητική μου ζωή είχα την τύχη να επιλέξω την Aγγλία για τις σπουδές μου. Eτσι στην τελευταία τάξη του λυκείου παρακολούθησα ένα απαιτητικό προπαρασκευαστικό πρόγραμμα GCE A-levels παράλληλα με το σχολείο και κατάφερα να επιτύχω την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο UMIST του Mάντσεστερ σε ηλικία 17 ετών. Tο κίνητρο μου για να επιλέξω να σπουδάσω στην Aγγλία ήταν η αναζήτηση της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης και κατάρτισης που θα μπορούσα να πάρω. 

Aπέκτησα όμως και κάτι άλλο που είναι εξίσου σημαντικό με τα πτυχία. Τα κατάφερα μόνος μακρυά από το σπίτι και τους γονείς και αυτό μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να πάρω πρωτοβουλίες και να προχωρήσω στην καριέρα μου. H Βρετανία είναι πραγματικά μία ιδανική χώρα για σπουδές. Tόσο η γλώσσα της, που είναι η πιό διαδεδομένη στον κόσμο, όσο και η αμεσότητα και η οργάνωση των σπουδών που προσφέρει δημιουργούν άριστες προϋποθέσεις για τον σπουδαστή. Ακόμα περισσότερο η Βρετανία δίνει μεγάλες ευκαιρίες καριέρας όχι μόνο στην ίδια την χώρα αλλά και διεθνώς. Οι περισσότεροι απόφοιτοι έχουν εργασίες που τους προσφέρουν άνετη ζωή και οικονομική ανεξαρτησία. Η νοοτροπία στην Βρετανία είναι νοοτροπία ίσων ανάμεσα σε ίσους και έτσι η χώρα μοιάζει πολύ στην Αμερική χωρίς όμως το jetlag και το απαγορευτικό κόστος των σπουδών.

Σήμερα έχω την τύχη η εργασία μου να βοηθά νέους ανθρώπους που ετοιμάζονται να κάνουν το σπουδαίο βήμα στην ζωή τους. Στο Foundation βοηθάμε τους μαθητές μας να πετυχαίνουν  τους στόχους τους με την δική τους προσπάθεια. Δεν προσποιούμαστε ότι η επιτυχία στην απόκτηση ακαδημαΙκών προσόντων είναι εύκολη. Αντιθέτως ξεκαθαρίζουμε ότι η επιτυχία έρχεται από την προσπάθεια του μαθητή και μόνο. Εμείς απλά εργαζόμαστε σκληρά για να διευκολύνουμε αυτήν την διαδικασία. Είμαστε υπερήφανοι για την δουλειά μας και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να σε βοηθήσουμε ουσιαστικά στην επιλογή σου να σπουδάσεις στην Βρετανία.

Τι λένε οι μαθητές μας

"Το επίπεδο διδασκαλίας και η καθοδήγηση για το μέλλον μου ήταν εξαιρετικό και πολύ διαφορετικό από ότι περίμενα. Σε δύο χρόνια από την έναρξη των σπουδών μου βρήκα θέση πρακτικής στην Rolls-Royce."

Άρης Κρέτσης ,

Mechanical Engineering, University of Bath

Κηφισιά - Δ. Κυριακού 16,
Κηφισιά 14562
Τηλ: 210 8081050
Επικοινωνία  
email: admin@fcollege.gr
Τηλ: 210 5243600
Τηλ: 210 8081050