bootstrap responsive templates

A- levels

Τα A-levels είναι Βρετανικά προ-πανεπιστημιακά διπλώματα στα οποία εξετάζονται οι περισσότεροι Άγγλοι μαθητές για να μπουν σε πανεπιστήμια της χώρας τους. Το Foundation College έχει την έγκριση για να διδάσκει και να λειτουργεί σαν εξεταστικό κέντρο A-levels του Edexcel (Pearson). Παρόλο που τα foundation courses μας εξασφαλίζουν θέσεις σε αρκετά από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας, συνήθως δεν γίνονται δεκτά στα ξακουστά πανεπιστήμια όπως της Βρετανίας όπως Cambridge, Oxford, Imperial College, LSE όπως επίσης στις ιατρικές σχολές. Έτσι για άριστους μαθητές που έχουν την φιλοδοξία να βρεθούν σε μία από τις καλύτερες πανεπιστημιακές σχολές του κόσμου και επιθυμούν να επιτύχουν κάτι ξεχωριστό προσφέρουμε τμήματα A-levels. Επίσης τα A-levels γίνονται δεκτά σε πολλές ευρωπαικές χωρες όπως Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία καθώς και στα περισσότερα αμερικανικά πανεπιστήμια. Για να δείτε την λίστα των πανεπιστημίων που δέχονται τα A-levels πατήστε εδώ.

Αυτό που κάνει το προγραμμά μας μοναδικό είναι το ότι προσφέρουμε A-levels σε μονοετή προγράμματα μαθημάτων. Αυτό επιτρέπει στους αποφοίτους του Λυκείου να ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους σε ένα έτος αλλά, και σε όσους ξεκινούν νωρίτερα, να μοιράσουν την προσπάθεια σε δύο ή περισσότερα έτη κάνοντας ένα ή δύο μαθήματα κάθε έτος. Το πρόγραμμα των A-levels προσφέρεται μέσω ζωντανών μαθημάτων σε φυσική τάξη αλλά και online για όσους προτιμούν να το παρακολουθήσουν από το σπίτι. Τα μαθήματα διαρκούν 32 εβδομάδες ξεκινώντας στα μέσα Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Το κάθε μάθημα διδάσκεται σε δύο δίωρες συνεδρίες την εβδομάδα σε απογευματινό ωράριο.  Το ημερολογιακό πρόγραμμα των μαθημάτων ανακοινώνεται στις αρχές Αυγούστου κάθε έτους. 

Από Σεπτέμβριο 2022 θα προσφέρουμε και  διετές πρόγραμμα A-level μέσω μικρών ομάδων ή και ιδιαιτέρων μαθημάτων.  Το διετές πρόγραμμα θα διαρκεί 60 εβδομάδες και ξεκινά την 1η Οκτωβρίου κάθε έτους. Τα μαθήματα διδάσκονται σε απογευματινό ωράριο 4 ωρών ανά μάθημα την εβδομάδα σε δύο συνεδρίες. Τα online μαθήματα γίνονται συγχρόνως μέ τις ζωντανές τάξεις δύο φορές την εβδομάδα από δύο ώρες την φορά.Τα μαθήματα A-level που προσφέρουμε είναι τα εξής:

- Mathematics
- Physics 
- Chemistry 
- Biology
- Economics
- Psychology
- Law
- Business
- English Literature  
- Further Mathematics (διδάσκεται μόνο ιντερνετικά) 
- Art and Design 
- Information Technology
- Greek A-level * (προσφέρεται μέσω σημειώσεων)

Πρόγραμμα διδασκαλίας 2021-22

Γιατί κάνουμε τα A-level σε ένα χρόνο; Παρότι στα σχολεία τα A-levels διδάσκονται σε διετή βάση εμείς διδάσκουμε τo κάθε μάθημα σε ένα έτος γιατί έτσι  παρέχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στους μαθητές μας. Οι περισσότεροι μαθητές μας είναι ήδη μαθητές Λυκείου ή κάνουν IB και έτσι δεν έχουν τον χρόνο να παρακολουθήσουν πολλά μαθήματα A-level συγχρόνως με τις σχολικές υποχρεώσεις τους. Αρκετοί μαθητές συνδυάζουν τα A-level με άλλα προσόντα και έτσι κάνουν ένα ή δύο μόνο A-levels. Επειδή τα A-levels πιστοποιούνται μόνο μέσω εξετάσεων ο υποψήφιος μπορεί να εξεταστεί όποτε θέλει χωρίς να απαιτείται πιστοποίηση παρακολούθησης μαθημάτων. Με αυτό τον τρόπο εξαιρετικά καλοί μαθητές μπορούν να αποκτήσουν ένα μοναδικό προσόν σε σχετικά μικρότερη ηλικία και να το χρησιμοποιήσουν για να ξεχωρίσουν ανάμεσα από άλλους υποψηφίους. Οι περισσότεροι επιλέγουν να μοιράσουν τον ακαδημαικό φόρτο σε δύο έτη - κάνοντας κάποια A-levels το πρώτο έτος και κάποια άλλα το δεύτερο. Επίσης, μαθητές που είναι απόφοιτοι Λυκείου μπορούν άνετα να καλύψουν τρία A-level σε ένα μόνο έτος εξοικονομώντας έτσι ένα ολόκληρο έτος σε σχέση με τα σχολικά προγράμματα A-levels. Γιά όσους επιθυμούν το διετές πρόγραμμα μαθημάτων προσφέρουμε μαθήματα A-level σε συνεργασία με την IMS στην Λεωφόρο Κηφισιάς στο  Χαλάνδρι.
Η βασική διαφορά μας από συμβατικά σχολεία είναι ότι διδάσκουμε με φροντιστηριακή νοοτροπία δίνοντας μεγάλη έμφαση στην προετοιμασία για τις εξετάσεις. Οι μαθητές μας έχουν λύσει πολλές ασκήσεις εξετάσεων και έχουν δοκιμαστεί σε πραγματικά θέματα εξετάσεων πολλές φορές πριν δώσουν τις εξετάσεις. Επίσης τα μαθήματα συνεχίζονται ακόμη και μέσα στην περίοδο των εξετάσεων για να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να εξασκηθούν όσο γίνεται περισσότερο.

Δοκιμάστε τα μαθήματά μας πριν αποφασίσετε αν σας ταιριάζουν.  Μπορείτε να δοκιμάσετε online ένα μάθημα για να δειτε αν σας αρέσει. Ετσι μπορείτε 

Τι να προτιμήσω: A-leves ή IB; Διαβάστε την άποψή μας

Επιτυχίες στα A-levels: Το πρόγραμμα A-level είναι σχετικά καινούργιο με πρώτη χρονιά λειτουργίας το 2009-10. Εν τούτοις έχουμε ήδη τρανταχτές επιτυχίες οι οποίες, δεδομένου ότι το πρόγραμμα αριθμεί πολύ λίγους μαθητές, μας κάνουν πολύ υπερήφανους. Το 2011 ο μαθητής μας Γιάννης Στυλιανίδης έγινε δεκτός στο Cambridge (Hughes Hall College) για να σπουδάσει Μαθηματικά. Το 2012 είχαμε σπουδαίες προσφορές για Οικονομικά στο Cambridge και για Οικονομικά με Μαθηματικά από το London School of Economics και το Warwick, ενώ το 2013 ο Μιχάλης Σινωπλής μπήκε στο Imperial College για Mechanical Engineering. Το 2014 μεταξύ άλλων επιτυχιών ξεχωρίζουν οι Ραφαήλ Κουμαριανός που πέτυχε την εισαγωγή του για Μαθηματικά στο Cambridge με Α*Α*Α*, Στέφανος Αγιωτάκης που πέτυχε την εισαγωγή του στην ιατρική σχολή του Manchester με Α*ΑΑΑ, και Τιμόθεος Έβανς που πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Μηχανολόγων του Southampton με Α*ΑΑ. Το 2015 συνεχίστηκαν οι επιτυχίες μας. Ο Γιώργος Τερεζάκης μπήκε στο Cambridge για Μαθηματικά με Α*Α*Α* ενώ ο Γιάννης Καλαμαράς (Α*Α*Α) στο Bath για Οικονομικά έχοντας πάρει και το βραβείο του Edexcel επιτυγχάνοντας το υψηλότερο σκορ παγκοσμίως στα Μαθηματικά. Το 2017 ο Μανώλης Αγγελιδάκης μπήκε στο Cambridge στην σχολή Χημικών Μηχανικών έχοντας αποκτήσει πέντε A-levels με A* και έχοντας πετύχει τον υψηλότερο βαθμό στο Further Mathematics A-level στον κόσμο. Το 2018 η Δανάη Μπιλή μπήκε στο Imperial College με Α*Α*Α. To 2019 η Λωρίς Μ. πέτυχε την εξαιρετική επίδοση των Α*Α*Α*Α* ένα έτος πριν τελειώσει το σχολείο ενώ η Μαρία Κ. πέτυχε την εισαγωγή της στο Cambridge για Αρχαιολογία με Α*Β. Το 2020 η Δήμητρα Ψ. πέτυχε Α*Α*Α και μπήκε στην Οξφόρδη για Βιολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες ζητήστε να μιλήσετε με τον Δημήτρη Βαλσάμη στο 210-5243600.

Τι λένε οι μαθήτες μας

"Στο Foundation College αναπτύσεις επιστημονική προσέγγιση και νέο τρόπο κριτικής αναθεώρησης."

Άννα Ζολοταριώφ,

Βιολογία, University of York 

Κηφισιά - Δ. Κυριακού 16,
Κηφισιά 14562
Τηλ: 210 8081050
Επικοινωνία  
email: admin@fcollege.gr
Τηλ: 210 5243600
Τηλ: 210 8081050